Minuzzo

het grid is een toepassing van de “rule of thirds”. Elk element zoals onderdeel ‘Bath’ en ‘kitchen’ zijn opgedeeld volgens deze regel waarbij de belangrijkste visuele elementen vaak op de snijlijn geplaatst zijn.
zo ijn de belangrijkste afbeeldingen en tekst niet in het midden van een vak gepositioneerd maar echt tegen een snijlijn om zo balans te creëren met de omliggende open ruimtes.

er is een enorm gevoel aan symmetrie, zo zijn de letters van MINUZZO gelijkmatig verdeeld en vallen ze samen met het strakke grid.

het ontwerp heeft een heel minimalistische benadering, waarbij witruimte een grote rol speelt in het visuele ontwerp. door de vele witruimte en het strakke grid wordt de aandacht van de gebruiker naar specifieke delen van het ontwerp geleidt. het zorgt voor een functionele en visueel aangename lay-out.

de grote, strak uitgelijnde typografie van MINUZZO zorgt voor een dramatishe en geometrisch element. de tekst neemt een centrale positie binnen het grid en legt bij gevolg de nadruk op de merknaam zonder andere delen van de pagina te overweldigen